*
Welcome Guest, please

Ki(y)dy o FM DM A lítání obecně (moved na základě tubova požadavku)
Stran: [1] 2 3 ... 7   Dolů
  Tisk  

Autor Téma: Ki(y)dy o FM DM A lítání obecně (moved na základě tubova požadavku)  (Přečteno 38186 krát)
0 uľivatelů a 1 Host prohlíľí toto téma.
MK_Jp
Administrator
Super Hero Lama

« kdy: Srpen 11, 2006, 02:31:21 »

Přesunuto z Tubova doupěte. todle forum neumí split takže kucháno ručně což mě trošku sere , ale nedá se nic dělat
Zaznamenáno
MK_Jp
Administrator
Super Hero Lama

« Odpověď #1 kdy: Srpen 11, 2006, 02:33:00 »

S Ilem jde z kopce už dlouho má to hodně důvodů. Ve skutečnosti je jedinej důvod proč se tahle hra stále hraje a to je ten, že prostě není nic jiného. A asi do vydání BoB ani nebude. Tohle souvisí s obecnou poptávkou po titulech takového druhu. Rozhodl jsem se, že nebudu psát o Ilovi vážně, protože to je o hovně, ale tentokrát udělám výjimku.

Il-2 stojí za prd z několika důvodů. Jednak je to neustálá snaha o vyvážení hry, která trpí na to, že stále někdo na oficiálních fórech píčuje na FM a DM. Já chápu, že každý má právo říct svůj názor, ale podléhání těmto názorům výrazně zhoršuje danou situaci. Navíc Oleg sám není zcela pevný v kramflecích a nechá ze zvyklat a uštěkat. Navíc je patriot což celou situaci dále zhoršuje.

Je prakticky nereálné udělat realistickou simulaci strojů, které létali před 60ti lety. A to hned z několika důvodů.

1) nikdo s těch co tím lítali už nežije nebo je natolik senilní, že není schopný realisticky a pragmaticky porovnávat výkony strojů. Takže těch pár dědků (při vší úctě – taky budeme jednou starý – možná) si maximálně vzpomíná na útržky situací z té doby a nelze po nich žádat, aby racionálně porovnávali výkony jednotlivých strojů. Navíc v tomto případě hraje nejdůležitější aspekt subjektivní pocit a tak byl pro někoho nejlepším érem Spit, pro jiného Tempest, pro dalšího Lightning nebo Thunderbold. Němci nedají dopustit na FW nebo Bfko. Prostě co bojově nasazený typ to parta příznivců, kteří na něm létali a odpřísáhnou, že to jejich letadlo bylo nejlepší. No těžko by do toho šli, kdyby tomu nevěřili a určitě v tom bylo i dost stavovské cti. Takže odtud se informace čerpat nedají.

2) technické tabulky jsou poměrně striktní a zdá se nedávají možnost ke spekulacím. Jenže to by museli Olegovi kluci vzít určitý referenční zdroj a po tom jít. Ale publikací, překladů a studií je takové množství, že není prostě možné se v tom zorientovat. Navíc v té době byla jedním z nejdůležitějších nástrojů propaganda. A potom se není čemu divit, že tabulkové výkony např. ruských letadel (ale také německých z konce války) byli výrazně nadsazeny. Ne snad proto, že by konstruktéři chtěli tak moc ukázat, že jsou nejlepší (no to taky – trochu), ale hlavně proto, že vyčerpaný průmysl nebyl s to vyrábět letadla přesně podle návrhů konstruktérů. Jednalo se o vrchol technologií v té době a většina vysoce výkonných součástech byla velmi náchylná na použité materiály, sloučeniny a dílenské zpracování. Takže ani tady není žádný pevný bod.

3) Pokud se už konečně podaří najít k určitému typu letadla veškerou dokumentaci a dá se předpokládat, že je to všechno ok, tak nastává další problém. Jaký vývojový typ do hry zařadit. A v této fázi se bezpochyby nejvíce projevuje avizovaný patriotismus autorů. Od každého typu, například Bf-109G, bylo do výzbroje nasazeno několik desítek modifikací. Němci to řešili změnou označení, případně doplněním modifikace do názvu, takže se dá zjistit rozdíl mezi 109G2, 109G4, 109G6 a ty rozdíly jsou poměrně dobře popsány. Jinak tomu bylo u Rusáků. Pro ty byl LaGG-3 všechno mezi LaGGem-1 a La-5FN. Některé La-5 s hvězdicovým motorem byly označovány jako LaGG-5, některé jako LaG-5 atd. Ti co se velmi dobře orientují v ruských letadlech mi budou jistě tvrdit, že rozdíly jsou dobře zdokumentovány. To jsou možná teď, ale v té době sovětští sokoli vůbec nevěděli na jakém stroji bojují. Také se v jejich pamětech dočteme, že lítali na typu Mig nebo LaGG, ale o konkrétní modifikaci neměli ani šajn. Protože taky žádné standardní modifikace nebyly. Prostě jednoho dne přijela banda ukoptěných mechaniků a ze všech letadel odmontovali polovinu výzbroje, protože nebylo co dávat do novejch strojů. Nebo přijeli a vymontovali motory z letadel celé letky, týden je nechali stát na letišti a za tejden přijeli a namontovali motory nový. V tom se nikdo vyznat nemohl. No každopádně typů letadel bylo mnoho a hodně se lišily výkony i stejně označeného éra. Například La-5FN z roku 1943 létala o hodně pomaleji než La-5FN z roku 1944. Hádejte jaká verze lítá v Il-2? big_smile

To jsou ve směs objektivní důvody, proč je obecně těžké udělat dobrý a hlavně realistický sim. Další důvody pak jsou už více méně subjektivní.

4) tím se dostávám k patriotismu autorů. S Olegem jsem se osobně setkal a je to v jádru sympatický chlapík, některé věci má ale hozený dost špatně. Přinejmenším přesvědčení, že Rusové byli, jsou a budou nejlepším národem na světě. Naše diskuse o tom co všechno věděli sovětské výzvědné služby a jak vlastně bylo všechno naplánovaný z Kremlu vyústila v krátkou výměnu názorů o Safonovovi (Sovětské „Eso“). Je pikantní, že 60 let po válce, když už se většina neruských historiků shodla na tom, že to byl průměrný pilot a nadprůměrný lhář, je autor nejprodávanější simu přesvědčený o tom, že to byl pravý geroj a že srážel na své I-16 německý FW190 jako mouchy plácačkou. Osobně je mi jedno co si Oleg myslí a čemu věří, ale fakticky se to projevuje v Il-2 a s tím se nedá nic dělat.

5) cílovou skupinou prodeje Il-2 Sturmovik jsou ruský kluci od 15 do 25 let. Ono se pár kopií prodá všude po světě, ale tohle je ta skupina na kterou se marketing Il-2 specializuje. A z toho vyplývají další úpravy letových modelů. Většina ruských letadel je výrazně jednodušších na pilotáž než ty ostatní. Samozřejmě při boji 4vs4 v 7k se projeví více taktiky a umu, ale při klasickým ruským dogfightu (letiště 10km od sebe, výška boje do 2k) na ruský letadla nikdo nemá. Většinou je to zařízeno tak, že ruský éra neztrácejí energii (podobně třeba Spitfiry). To je ideální místo, kde se dá přidat nebo ubrat podle chuti autorů. Každá lama umí změřit maximální rychlost nebo stoupavost, ale tyto nedefinovatelné veličiny se prostě změřit nedají. Proto dokáže jet Spitfire ve stoupavé spirále a zrychlovat, zatímco 109 s MW50 za ním padají jako chromé mouchy. Takže smůla.

Klasickým příkladem je přímé srovnání FW190A a La-5F a FN. Neexistuje žádný racionální důvod, proč by tyto dva typy měli mít natolik odlišné vlastnosti. Mají hvězdicové motory o podobném výkonu, podobnou hmotnost a plošné zatížení křídel. A přitom je La-5FN jedno z nejlepších letadel ve hře a to jak do manévrovatelnosti, tak do rychlosti a akcelerace a FW190A je normální šutr, sice rychlej, ale ne rychlejší než Lavočka. Proč? Protoč. FW190A je již tradiční obětí Il-2. Přestože se většina historiků i pilotů shodla na tom, že to bylo jedno z nejlepších letadel války a u spojenců budilo nejen respekt, ale i pocity méněcennosti. V této naší gamese je nemilosrdně odsouzenou pro jediný způsob boje a to je BnZ. Což je opravdu smutný konec takového stroje. Přijde mi, že to je škoda.

6) většina úprav letových modelů je provedená vzhledem ke skupině pilotů uvedených v bodě 5). Když si mladý ruský teenager koupí Il-2, tak má přeci právo vítězit. Zejména offline. To je kapitola, kterou asi většina z nás moc neřeší, ale zkuste si dát proti sobě v offlinu německý éra a sami si vezměte Lavočku a uvidíte tu komedii. Včera jsem si dal 4 Dory na úroveň Ace a sám jsem si dal La-7. Normálně jsem je ukroutil, dohnal a sundal. A zkuste si to obráceně. Garantuji Vám, že v prvním letu chcípnete všichni. Ty Laviny na vás skočej jako šílený a okamžitě to rvou za vás. A chce to docela dost umu, aby se vám povedlo zvítězit. Proč to tak je? Protoč! Protože ta hra je udělaná pro Rusáky. Je udělaná pro Rusáky offline a je udělaná pro Rusáky online. Přiznejme si, že většina lidí co má koupenou kopii Il-2 lítají offline. Hráčská obec online pilotů je cca 10% z celkového počtu.

7) rozhodně to neznamená, že všechny typy spojeneckých letadel jsou lepší než ty německý. Rusové mají také pěkný plečky. Ale v každém roce je alespoň jeden typ, který dominuje. Často i za cenu použití podivných modelů. Například jsem nepochopil typ P-39D-2 z roku 1941. Proč spojenci nesadili masově tohle super éro, který překovává 109F4 do výšky 6k ve všech parametrech. No asi byli Angláni úplně debilní, ale to není důležité. Důležité je, že mají Rusové v roce 1941 letadlo s výkonem 1600k. Fakt to éro mám rád. Když můžu, tak si s ním zalítám a užívám si pocit krále oblohy. Navíc ve 41 roce nehrozí, že by se na mě sesypal FW ze stratosféry a když se sesype nějaká 109, tak to za mnou neutáhne a pokud si jí náhodou nevšimnu, tak ty 2-3 20mm granáty v pohodě ustojím. S tenkým kouřem to lítá bez rozdílu s hustým to taky lítá bez rozdílu. Takže není důvod bát se poškození.

Cool nesmyslná aplikace reálných parametrů. Klasický příkladem by mohl být např. Mustang Mk.III (se 150 oktanovým palivem), který lítá u země 660 km/h. V reálu tento typ mohl této rychlosti dosáhnout pouze krátkodobě a okamžitě musel začít chladit. A tudíž zpomalit. To že jsem se touto rychlostí na jedné mapě proháněl beztrestně asi 3/4 hodiny bylo fakt ujetý. To že jsem během tohoto letu dosáhl 10 sestřelů je vyrovnání mého osobního rekordu. Teda oni všichni nespadli hned, někteří to rozemleli při přistání, ale když jsem sednul já, tak mi to připsalo 1000 bodíků big_smile (tak jsem měl splněno a šel jsem mastit Enemy Territory). Dalším takový příkladem je plnící tlak 25lb ve Spitfiru. Není reálný, aby motor (Merlin) konstrukčně z roku 1940 vydržel takový tlak déle něž několik desítek vteřin. To že to jede od startu do přistání je prostě nesmysl. Ona otázka managementu motoru je obecně dost citlivé téma. Všechny motory z té doby dokázali běžet na maximální výkon pouze po určitou omezenou dobu. Ale zase rozdíl mezi 90% výkonu a maximálním výkonem byl opravdu znatelný. To že v Il-2 všichni lítají celou dobu na 110% a když se jim to začne přehřívat, tak teda laskavě dají 105% a otevřou chlaďák je fakt píčovina. A to platí snad pro všechna letadla ve hře. Krom některých výjimek, které se pro jistotu nepřehřívají vůbec. Všichni víme o čem mluvím, že? big_smile

9) absolutně zbytečná je snaha něco změnit. O tomhle jsem se přesvědčil vlastní zkušeností, kterou Vám popíšu. Před cca 2 roky jsem se podílel na Kocourově iniciativě změnit maximální rychlosti v dajvu u jednotlivých letadel. Šlo o to, že ruská éra vydržela příliš vysoké rychlosti v letu střemhlav a německá naopak docela málo. V té době jsme lítali pouze BnZ.A logicky bylo důležité aby ty naše Fokáče mohli lítat rychle v divu. Navíc to v Ilovi bylo opravdu špatně. Projížděli jsme tabulky a manuály k jednotlivým érům, měřili jsme rychlosti rozpadu a bezpečného vybrání v Il-2 a vypracovali jsme tabulku rychlostí. Možná i díky Kočkově vytrvalosti se stal zázrak a v dalším patchi to opravili !!! Jak dlouho to vydrželo? Myslím, že něco přes rok. Postupně přidávají rychlost u Lavoček a Jaků. Takže v aktuální patchi není La-7 v dajvu možné ujet, pokud to teda není dajv ze 7k. Navíc Lavočka lépe akceleruje než 109 i FW, takže se výsledek práce, kterou jsme udělali , postupně smazává. Ještě to vydrželo u LaGGů a starších ruských letadel, ale to je jenom otázka času. Už teď když jsou rusáci drzí, tak zoomujou. A bude hůř.

10) cheatování. Je věc, která v Il-2 dlouho nebyla a i když se tím spousta lam co neuměla lítat oháněla, tak to nikdy nešlo. Ale to se změnilo. Viděl jsem tracky nahraný s upravenými SFS soubory. Přiznám se, že online jsem to ještě neviděl, takže nevím jestli to jde. Ale zaregistroval jsem jinou věc, které je k vidění nejčastěji na ruských serverech. Nazval bych to plánované lagovaní. Situace vypadá následovně. Po bojišti se pohybuje Ivan zcela normálně, útočí na nepřátele, sestřeluje je atp. Ve chvíli kdy se dostanete do palebné pozice a on vás zaregistruje, tak lagne a drží to v lagu třeba 3-5s. Mezitím manévruje, takže udělá třeba looping a zatímco vy se snažíte odhadnout kam letí, tak se klidně objeví přímo na vaší 6. Trošku mi to připomínalo již provařené mačkání PrtScr, ale to je částečně omezené a hlavně tyto lagy trvají déle. Takže bych to odhadoval na nějaký druh omezení připojení k netu. Pokud vám to udělají 4 nepřátelé během jednoho letu, tak to zcela jistě není náhoda. Nebo špatná konektivita. Pažout se špatným připojením laguje náhodně, nikoliv pouze v ohrožení života. Takže když něco takového uvidíte, tak víte, že to je podvodník.

Z následujícího článku to vypadá, že jsem zhrzený pilot LW a že pláču jak mi to nejde. Ty co mě znají, tak vědí, že tohle nemám za potřebí. Naopak jsem zjistil, že jsem velmi aktivní UFO pilot. A že mě to baví. Někdy mám tedy chuť prát se s technologickou přesilou a vezmu si K4 nebo G10 a jdu kroutit Spity a Lavočky, ale většinou lítám v letadlech, který jsem v tomto příspěvku popsal. Na co se potit ve 109 a vozit domů sestřely po jednom po dvou a vracet se ošitej nebo někde ve vesmíru kroužit s FW a těšit se až něco náhodou uvidím a zoomnu si to. Mnohem lepší zábava je brát si überéra. A proč ne. Já jsem po dvou hodinách ve La-7 naprosto spokojený. Téměř nikdo mě nedokroutí a pokud mě náhodou někdo dokroutí, tak mu uletím. Tři dvacky rvou křídla a munice mám tak na 5-6 sestřelů.

Pokud chcete lítat za němce, tak máte pouze omezené možnosti. Buď se pustíte do manévrového boje a bude často chcípat. Ale bude to alespoň sranda. Nebo můžete létat ve vesmíru a zoomovat. Nebo si pustíte vlastní server, kde si uděláte cinknutý plane set a mapy co vám vyhovujou. V prvním případě se vám vysměje parta ruskej cucáků, co si koupili před měsíce Ila a vy budete jejich první online oběť. Takže budete prostě za lamy. Ve druhým případě umřete nudou a ve třetím budete za debily na každým fóru, kde to přejde na přetřes.

A nebo to uděláte jako já, vezmete si UFO, během hodinky si nastřílíte svých oblíbených 1000 bodů a půjdete hrát Enemy Territory. Tam si totiž můžu bejt jistej, že moje bouchačka střílí stejně jako bouchačka nepřítele.

Co se tím dá dělat? Nemá cenu jenom kritizovat a alespoň nenastínit co se dá změnit. Mám návrh na  řešení části problémů, které v Il-2 jsou:
Výkony letadel by měli být brány pouze z jednoho zdroje. Např. od Browna, který otestoval většinu spojeneckých i německých letadel. Údaje z různých zdrojů se nedají objektivně porovnávat.
Zbraně: všechny zbraně stejné ráže by mohli mít stejné parametry, alespoň ty nejpoužívanější. Tzn. že MG151/20, Hispano, a Švak by byli identické ve všech parametrech. Tyto zbraně měli v reálu velmi podobné vlastnosti a nejspravedlivější by bylo, kdyby prostě fungovali stejně.
Bleedovaní: Éra se stejným plošným zatížením křídel by ztrácela energii v manévrech stejně.
Blackouty: Pro výpočet přetížení je důležitý aspekt rychlost a poloměr zatáčky. Ne typ letadla.

Na každý tento návrh existuje námitka v podobě reálných rozdílů. Ale tento sim je jenom hra a s realitou nemá nic společného. Je mi jasné, že 20mm kanóny jsou různé zbraně, ale opravdu lítali náboje ze Švaku rovně 700m? Určitě při 180 st. zatáčce zpomalil FW o 100km/h zatímco Lavočka zrychlí o 50km/h? Proč když jedu lazy turn v Ki-84 za Jakem na hranici blackoutu, tak on to utahuje víc a evidentně v blacku není?

Je to proto, že to tak autoři chtějí. A tak si budu lítat s čím chci a kde chci. Ale nebudu z toho vyvozovat závěry o tom, kdo je lepší pilot nebo horší. Když doženu a ukroutím FW v Lavočce, tak nejsem borec. A nejsem lepší než ten ve Fokáči. Když ustoupám ve spirále ve Spitu Bfku, tak nejsem lepší než ten chudák ve 109. Když ustřelím v čelňáku 20 Hispanem z Kobry obě křídla F4, zatímco on mě tou svou dvackou vypustí trochu oleje, tak to neznamená, že umím líp střílet. Ale abych nebyl jednostranný, tak sesypat se z 6k ve FW na chudáka, kterej stoupá od letiště do boje a vyložit náklad munice ze 6 laufů na jeho křídla taky není známka toho, že by člověk byl dobrým pilotem. Je to pouze známka toho, že si uvědomuje v jaký sedí kraksně a že má hodně volného času, aby takové hobby provozoval.

Jediný objektivní způsob, jak porovnávat kvality mezi pilotami je v soubojích 1vs1 nebo obecně XvsX. Samozřejmě ideálně ve stejných letadlech nebo alespoň na střídačku. Bohužel zrovna tento způsob boje baví málo lidí. Nejméně pak ty, kteří o sobě s mají vysoké mínění a v tomto případě jim hrozí porážka ve férovém boji. Ono je totiž vždycky jednodušší přepadávat nepřátele ze zálohy, než se jim postavit čelem za jasných podmínek. Ale to už je jiná diskuse.

Obří Tuřín

(MK_Turbo)
Zaznamenáno
MK_Jp
Administrator
Super Hero Lama

« Odpověď #2 kdy: Srpen 11, 2006, 02:33:43 »

Já bych rek, že to platí o érech z 1943-45, 1939-42 je uplne vopacne.....

(WT_Schmouddle)
Zaznamenáno
MK_Jp
Administrator
Super Hero Lama

« Odpověď #3 kdy: Srpen 11, 2006, 02:34:42 »

Tak ona taková baby-lavočka je lepší jak early yaky a laggy, což nevím jestli je úplně ok. A ta P39 D2 je fakt trošku mimo, hlavně jich opravdu bylo cca 220 vyrobených kusů a nevím proč by další typ by dělali pomalejší a pomalejší.

(Tedee)
Zaznamenáno
MK_Jp
Administrator
Super Hero Lama

« Odpověď #4 kdy: Srpen 11, 2006, 02:35:01 »

A jsem zase nasranej !!!
Turnina to napsal dobre.. ale bylo to tak dlouhy ze nez jsem to precetl tak se mi na celem foru vsechny diskuze oznacili jako ze jsem je prolezl ... KURVA REKNE MI UZ NEJAKEJ UCHOJEP co s tim mam delat ?

S!
Huh?_Kyza
Zaznamenáno
MK_Jp
Administrator
Super Hero Lama

« Odpověď #5 kdy: Srpen 11, 2006, 02:35:31 »

WT_Schmouddle wrote:

Já bych rek, že to platí o érech z 1943-45, 1939-42 je uplne vopacne.....

To je důvod, proč nerad píšu o Ilovi vážně. Když si dělám srandu, tak pár lidí napíše, že jsem je pobavil a je to ok. Když napíšu co si o tom myslím, tak spousta lidí má jiný názor…obvykle opačný a celé se to přesune do vážné diskuse jak to v reálu bylo. O tom samozřejmě ví každý hovno, ale každý má co říct. Já nevím jak to ve skutečnosti bylo. Nebyl jsem u toho a jsem docela rád.

V reakci na Šmudlův příspěvek musím říct, že v každém roce mají Spojenci letadlo, které je lepší než ty německý. Především je rychlejší a tudíž má v boji iniciativu a ve většině případů také lépe manévruje.
do 1940 I-16
1940 MiG-3 *
1941 P-39D-2
1942 I-185M-71, MiG-3U *
1943 La-5FN
1944 La-7, Mustang Mk.III
(* - MiGy je nutné držet v manévrovém boji nad 350km/h, pak ukroutí všechno)

Samozřejmě mají i němci dobrá letadla. Konkrétně dvě, Doru a Tačko. Ta-152H je naprosto bezkonkurenční ve výškách nad 8k, kde překonává Mustangy a Dora je velmi povedené letadlo, které mám osobně rád a je lepší než La-7 ve výškách nad 3k. Bohužel na 150 oktanového Mustafu má navrch pouze někde mezi 5-6k což je docela málo. Takže shrnuto, podtrženo, pokud budete mít plný plane set z kteréhokoliv roku, tak němci budou mít vždy pomalejší a méně obratná éra. Sice často za použití poměrně kuriózních typů (P39D-2, I-185M-71), ale budou mít. A když si půjdete zalítat s pažoutama co to opravdu umějí (FB, SLI), tak okamžitě zjistíte, že žijete pouze v iluzi, že je to vyvážený. Střílet cucáky z českých spojeneckých perutí ve Spitech umí každá lama. Ale léty virtuálních bojů protřelí Rusáci, kteří to mají více méně jako vedlejšák, jsou úplně jiná liga. To mi věřte.

Většina lidí z české online komunity lítá na českých serverech, kterých je pár a většinou sází na fullreal a pseudoreálné plane sety. Popravdě mě tento způsob lítání nebaví. Mám denně na Il-2 tak 2-3h času a chci si to maximálně užít. A osobně mě baví lítat na arkádových serverech typu Stream arena a Alex server. Chápu, že si ve fullrealu kluci připadají jako skutečný piloti, ale já jsem skutečný Turbo, který hraje počítačové hry. Nejsem pilot stíhacího letadla a nepřipadám si tak. Takže z toho plyne můj přístup k této hře. Ideální je, když jsou základny vzdálené cca 10-20km a všechny éra na obou stranách. Ikony a extery jsou cool. K tomu stavu jsem došel za téměř 5 let na virtuálním nebi. Za tu dobu jsem si vyzkoušel asi opravdu všechno. Taky nikomu neberu jeho oblibu v různých online válkách, statistikách a reálných plane setech. To je každého věc a pokud někomu dělá radost, že se vidí v nějaké Top 10, tak ať. Já ani nevím, kde ty statistiky jsou a jsem šťastný bez toho. Díky tomu můžu např. nechat letadlo letět někam do prdele a jít se vysrat a je mi jedno jestli to krešne nebo mě někdo sundá. Když to vypadá na větší vykládku, tak rovnou vyskočím a je mi u konečníku jestli jsem nad nepřátelským územím a budu „zajatý“. V tom je moje svoboda.

Včera jsem byl na Stream areně #2 a bylo to fakt super. Asi půl hodiny útočilo 12 Rusáků na německý letiště ze kterého startovali 4 éra. Představte si to jaký to bylo maso. 3-4 Il2 kroužili nad letištěm a ošívali všechno co se narodilo. Kolem toho lítalo 8 stíhaček a hned po startu kosily němčoury. Plane set byl ze 43 roku, takže G6 proti La-5FN…naštěstí tam zůstalo pro Turbíka jedno Zero. 5x jsem v tom pekle odstartoval a během tý půl hodinky jsem nastřílel 2000 bodů. Jednou jsem uhořel hned po startu big_smile Užil jsem si úžasnou akci a nikdo nenadával že to je na hovno. Jenom já jsem furt řval, jak je to úžasný. Na sestřel jsem měl tak cca 5s pokud jsem se za érem vozil dýl, tak mě někdo opral a to v Zeru zrovna sranda není, hned to hoří. Takže jsem kroužil v utažených zatáčkách a ošíval jsem všechno co šlo. Ono to stejně bylo všechno červený. Fakt jsem si dlouho neužil tolik zábavy. Byl jsem úžasně vzrušený a tak jsem si to šel zkontrolovat na záchod a fakt to bylo ono big_smile normálně jsem měl nacmrndáno v trenýrkách big_smile. A teď mi řekněte, proč bych měl lítat do boje 50-100 km a ve fullrealu brejlit z 5km na všechny strany a čekat odkud přiletí nějaká tečka.

Nikomu to neberu, každého baví něco jiného, ale logicky moje srovnávání letadel platí pro tento způsob boje. A faktem je, že stále je drtivá většina serverů nastavená jako arkáda. Zejména těch ruských, ale také německých a amerických. Takže ty 3 nudné české servery jsou spíše raritou nežli běžnou praxí v Il-2 a logicky mají úplně jiné požadavky na schopnosti pilotů. Ve fullreal je důležitější nastavení monitoru a grafiky než schopnost manévrování. Podstatnější je výška letu než schopnost střílet, protože když za půlhodinový let potkáš 2 éra, tak máš v každým případě takový přebytek munice, že můžeš cíl zasypat hromadou střel. A je to jistě podobnější reálu o tom žádná. Jenže pro piloty v reálu bylo lítání jejich prací, za kterou dostávali zaplaceno. Mě neplatí RAF ani Luftwaffe. A pokud vím, tak nikoho z nás. Já na hraní na válku nemám čas.

ZeroLover

(MK_Turbo)
Zaznamenáno
MK_Jp
Administrator
Super Hero Lama

« Odpověď #6 kdy: Srpen 11, 2006, 02:36:00 »

je pravda ze na stream arene je to mnohem vetsi akce nez litat v Teacku na warclouds pul hodiny v 9km a cekat na nejakeho zapomenuteho Mustafu... ale zase... padat na spity v 7km, kteri si myslej jak jsou v pohode a jak si zoomnou nejakou nestastnou doru v 5km je taky adrenalin, hlavne kdyz na to mas jenom jeden pokus, netrefis a jsi v prdeli, pac budes muset zase krouzit pul hodiny jako trotl nez se zaseo objevi nejaky prdola v sesti km.

(MK_Opice)
Zaznamenáno
MK_Jp
Administrator
Super Hero Lama

« Odpověď #7 kdy: Srpen 11, 2006, 02:36:29 »

MK_Opitz wrote:

je pravda ze na stream arene je to mnohem vetsi akce nez litat v Teacku na warclouds pul hodiny v 9km a cekat na nejakeho zapomenuteho Mustafu... ale zase... padat na spity v 7km, kteri si myslej jak jsou v pohode a jak si zoomnou nejakou nestastnou doru v 5km je taky adrenalin, hlavne kdyz na to mas jenom jeden pokus, netrefis a jsi v prdeli, pac budes muset zase krouzit pul hodiny jako trotl nez se zaseo objevi nejaky prdola v sesti km.

He he jenže i na těch warcloudech už TAčka nejsou,stáhli je s planesetu spolu se spitama VIII

(MK_Hophop)
Zaznamenáno
MK_Jp
Administrator
Super Hero Lama

« Odpověď #8 kdy: Srpen 11, 2006, 02:36:58 »

Myslím, že by stálo za to v podobném duchu okomentovat tvůj názor na speciálky lítané na SVK, jak moc velký je to adrenalin big_smile
Osobně jsem lítal jen jednu jako záskok za dalšího sektáře.... s BF110 s podvěšenýma 2x20 a 2 přídavnejma nádržema čumákovat do vypnutýho monitoru a hledat B25, které byly stejně rychlejší. A člověk se pak na fórech dočte, jak u toho všichni stříkali, páč z toho měli staženou prdel.
(teedee)
Zaznamenáno
MK_Jp
Administrator
Super Hero Lama

« Odpověď #9 kdy: Srpen 11, 2006, 02:38:00 »

Citace: 312_Lazy
S Turbovym prispevkem se da v leccems souhlasit, ale o tom psat nebudu. Souhlasnych reakcni uz bylo dost.
Uvedomuju si, ze mam jiny pohled na IL-2 nez Turbo..

IL-2 je na prd prestoze je nejlepsim WW2 simem. Otazka vkusu. :-D

Citace
Ti co se velmi dobře orientují v ruských letadlech mi budou jistě tvrdit, že rozdíly jsou dobře zdokumentovány. To jsou možná teď, ale v té době sovětští sokoli vůbec nevěděli na jakém stroji bojují.
To je pravda, nicmene treba v NII VVS vedeli zcela urcite, jakou vyrobni serii testuji..

Citace
Například La-5FN z roku 1943 létala o hodně pomaleji než La-5FN z roku 1944. Hádejte jaká verze lítá v Il-2?
Zkuste se kouknout na data namerena u La-5FN v CAGI a garantuju vam, ze se vam udela nevolno a budete blahorecit Olegovi. :-) Je proste fakt, ze ruske stroje jako jedine v tehle hre nelitaji uplne podle nejlepsich dostupnych (tovarnich) dat, na rozdil prave od letadel nemeckych. (BTW slo by zcela zatratit Bf 109 G-2, ktere chybi cca 250kg vahy (je lehci nez Bf 109 F-2!) a ma motor z pozdni G6..)

Citace
..názorů o Safonovovi (Sovětské „Eso“). Je pikantní, že 60 let po válce, když už se většina neruských historiků shodla na tom, že to byl průměrný pilot a nadprůměrný lhář..
heh za co teda dostal Distinguished Flying Cross? pokud vim, z jeho cca 20-25 udavanych sestrelu je minimalne 8 dolozeno z jinych pramenu, coz je dost na to, aby byl nazyvan esem, nemluve o tom, na cem lital..
"A.S. At the present time doubts are being raised about Safonov’s personal score. Did he in fact personally shoot down 22 German aircraft?
N.G. He did, and perhaps even more. Safonov was an exceptional marksman and in a single engagement might shoot down two or even three German aircraft. But Safonov had a rule—“do not register more than one kill per battle for yourself.” He passed along all the others to his wingmen. I remember well one engagement when he shot down three German aircraft and then ordered that one be scored to him, one to Semenenko (Petr Semenenko flew as wingman to Safonov), and the third to someone else. Petya stood up and said, “Comrade commander, I didn’t even fire. I did not break the muzzle cover.” (After the machine guns on the Hurricane were reloaded, the wing muzzle openings were covered with percale to keep the dust and dirt out. AS) And Safonov said to him, “You did not fire, but I did fire, and you supported my firing!” And Safonov played out this little charade on many occasions."

Citace
Většina ruských letadel je výrazně jednodušších na pilotáž než ty ostatní.
To mi pripada jako celkem odvazny tvrzeni. Treba nejrozsirenejsi nemecka stihacka Bf 109 je v soucasne verzi uber easy co se tyka pilotaze. Jaky, kobry, I-16, P40, ty vsechny me osobne pripadaji zaludnejsi nez Bf 109.

Citace
při klasickým ruským dogfightu (letiště 10km od sebe, výška boje do 2k) na ruský letadla nikdo nemá
to je dost obecna formulace.. P39D2, kterych bylo vyrobeno cca 150 kusu a ktere v Rusku litaly tak z hlavy odhaduju od jara 43, je jen blbost tvurce serveru, nic vic. migy jsou celkem fajn, kdyby teda byla k dispozici kanonova verze.. jinak je je rok 41 pro VVS jedno velke zoufalstvi.. staci vzit F4 a ukroutit vsechno s vyjimkou I-16 a I-153, ktery jsou ale tak pomaly, ze nedelaji problem..

Citace
Většinou je to zařízeno tak, že ruský éra neztrácejí energii (podobně třeba Spitfiry). To je ideální místo, kde se dá přidat nebo ubrat podle chuti autorů. Každá lama umí změřit maximální rychlost nebo stoupavost, ale tyto nedefinovatelné veličiny se prostě změřit nedají.
S tim uplne nesouhlasim. Takove testy se delaly a daji se delat i ve hre. Jednoduchy priklad je doba zatacky, ktera vypovida hodne o tom, kolik se ztraci energie pri manevrovani. A je opet fakt, ze hodne ruskych letadel z druhe poloviny valky melo tenhle parametr lepsi nez jejich nemecti souperi.

Citace
Klasickým příkladem je přímé srovnání FW190A a La-5F a FN. Neexistuje žádný racionální důvod, proč by tyto dva typy měli mít natolik odlišné vlastnosti. Mají hvězdicové motory o podobném výkonu, podobnou hmotnost a plošné zatížení křídel.
Tohle proste neni pravda. Vzletova hmotnost se lisi podle verze priblizne o 700-900kg. Je to jako nalozit do letadla 20 pytlu s cementem a cekat, ze bude litat porad stejne.

Citace
Včera jsem si dal 4 Dory na úroveň Ace a sám jsem si dal La-7. Normálně jsem je ukroutil, dohnal a sundal. A zkuste si to obráceně. Garantuji Vám, že v prvním letu chcípnete všichni. Ty Laviny na vás skočej jako šílený a okamžitě to rvou za vás. A chce to docela dost umu, aby se vám povedlo zvítězit. Proč to tak je? Protoč! Protože ta hra je udělaná pro Rusáky.
Nemuze to bejt tak proste proto, ze AI maji svoje omezeni a ze lavocka je na tohle mnohem lepsi letadlo? Kdyby se mi ty dory podarilo sundat s I-16 (coz si dovedu predstavit ze nemusi byt vyloucene), znamenalo by to neco?

Citace
Šlo o to, že ruská éra vydržela příliš vysoké rychlosti v letu střemhlav a německá naopak docela málo. V té době jsme lítali pouze BnZ.A logicky bylo důležité aby ty naše Fokáče mohli lítat rychle v divu. Navíc to v Ilovi bylo opravdu špatně. Projížděli jsme tabulky a manuály k jednotlivým érům, měřili jsme rychlosti rozpadu a bezpečného vybrání v Il-2 a vypracovali jsme tabulku rychlostí. Možná i díky Kočkově vytrvalosti se stal zázrak a v dalším patchi to opravili !!! Jak dlouho to vydrželo? Myslím, že něco přes rok. Postupně přidávají rychlost u Lavoček a Jaků. Takže v aktuální patchi není La-7 v dajvu možné ujet, pokud to teda není dajv ze 7k.
V aktualni verzi La-7 snese 750. To je o 100 vic nez je povoleno v manualu. FW 190 A snese 860, coz je o 110 vic nez v manualu.

Citace
Bleedovaní: Éra se stejným plošným zatížením křídel by ztrácela energii v manévrech stejně.
Tohle je IMHO stejne jako chtit, aby letadla se stejnym vykonem motoru mely stejnou maximalku.

Citace
Blackouty: Pro výpočet přetížení je důležitý aspekt rychlost a poloměr zatáčky. Ne typ letadla.
To uz mame, pres vsechny divoke historky co koluji po forech.
Zaznamenáno
MK_Jp
Administrator
Super Hero Lama

« Odpověď #10 kdy: Srpen 11, 2006, 02:38:27 »

Citace: MK_Turbo
No tak proto jsem to napsal. Čekal jsem, kdy se mi podaří vyprovokoval Lazyho k příspěvku. Je jasný, že máš úplně ve všem ve všem pravdu.

Proto, když lítám s Lavočkou nebo Spitem, tak mám tak 4-5 sestřelů za let a na stejným serveru mám se 109 tak 1-2. A to mluvím o serveru jako byl JG-Oldies, kde jsou na obou stranách stejný éra.

To bude tím, že ta 109 je lepší éro, akorát si to neuvědomuju.

Tur
Zaznamenáno
MK_Jp
Administrator
Super Hero Lama

« Odpověď #11 kdy: Srpen 11, 2006, 02:38:50 »

Rozhodl jsem se, že Lazymu odpovím pořádně, protože si to zaslouží. Fakt když jsem psal ten první příspěvek, tak jsem myslel hlavně na něj a diskuse s ním, před těma 2-3 lety. Od té doby se změnilo mnohé a mimo jiné to, že jsem přestal vymejšlet jak uspět v německým letadlu, když si můžu vzít spojenecký. Takže to vezmu zodpovědně.

Il-2 je jedinou hrou o letadlech z 2.sv., která se alespoň snaží být simem.

Diskuse o La-5FN jsou příliš technické a já tomu nerozumím. Lítalo to jako ufo, lítá to jako ufo a bude to lítat jako ufo.

O Safonovovi dál psát nebudu. Jsem rád, že do teďka troubí lodi na místě, kde podlehl přesile nepřátelských es tvořených střelcem v zatoulaném Ju-88. Nebo co to bylo za vehikl. Propaganda je koukám svinstvo i 60 let po válce Smiley

Většina ruských letadel JE jednodušších na pilotáž. Vzhledem k tomu, že lítám obvykle na serverech z plane setem 1944+ tak nemůžu vědět, jaký plečky maj Rusové ve 40 roce. Baví mě pořádný žehličky a ne nějaký vyklepaný Jaky.

Co se týká P-39D-2 a blbosti tvůrce, tak to je nejspíš pravda. Fakt je bohužel ten, že tyto blbůstky zásadním způsobem narušují rovnováhu hry. Ona jako F-4 je nejlepší éro v roce 41 nebýt té divné kobry, ale v tom je právě ten háček. Já neříkám, že je to všechno špatně ale vždycky tam je právě nějaký ten háček. Vždycky se objeví nějaký zatoulaný model, vyrobený v pár kusech a pak jsou toho plný ruský servery.

Tady bych rád zdůraznil, že diskuse o plane setech před rokem 1942 mě moc nezajímá. Všechny éra z tý doby jsou totální sračky ať už německý nebo ruský nebo anglický. A obvykle s tím nelítám, páč mě nebaví ozobávat někoho kulometem.

O ztrácení energie diskutovat vůbec nebudu. Vytrimuj si Lavočku na prdel, naplno přitáhni knypl a začni kroužit, jestli máš pocit, že to je ok, tak si to mysli. Já si to prostě nemyslím.

Nevím jaký mají AI omezení, ale v Ruskejch érech jsou asi tak 10x nebezpečnější. Nejspíš to bude další náhoda.

Jasně blackouty jsou opravený, ale asi něco dělám špatně. Vysvětli mi když letí letadlo A a za ním letí stejnou rychlostí (+-10km/h) letadlo B. Letadlo B se ani nepřibližuje ani nevzdaluje. Letadlo A začne zatáčet. Letadlo B točí za ním zatáčku o stejném poloměru (nikoliv Lead Turn, aby ho držel v zaměřovači). Pilot letadla B se dostává do blackoutu a drží zatáčku na hranici blacku, těsně před totální tmou. Pilot letadla A točí stále sevřenější zatáčku za zvyšuje úhel vůči letadlu B (ale nevzdaluje se ani nepřibližuje) a v blackoutu není. Jsem jenom prostý pasáček krav a tuto situaci nechápu.

Rád bych zde zdůraznil, že už delší dobu preferuji spojenecký éra. Protože to v nich je prostě jednodušší. A vždycky si můžu vybrat letadlo ve kterým jsem v bezpečí, pokud nedělám kraviny. Prostě mě přestalo bavit dělat terč nebo lítat v 7k a zoomovat. Je to pro mě lepší než se trápit ve 109 a přemýšlet jestli to opravdu byl takovej vrak tvrdej na vejškovku, jak mi to v Ilovi naservírovali. Jestli to tak bylo nebo nebylo fakt nevím a je mi to 90 kolem krku (tedy velmi volný).

TubaBuba
Zaznamenáno
MK_Jp
Administrator
Super Hero Lama

« Odpověď #12 kdy: Srpen 11, 2006, 02:39:16 »

Citace: 1stCL_BlueL
S Turbovym prispevkem se da v leccems souhlasit, ale o tom psat nebudu. Souhlasnych reakcni uz bylo dost.
Uvedomuju si, ze mam jiny pohled na IL-2 nez Turbo..

IL-2 je na prd prestoze je nejlepsim WW2 simem. Otazka vkusu. :-D

Citace
Ti co se velmi dobře orientují v ruských letadlech mi budou jistě tvrdit, že rozdíly jsou dobře zdokumentovány. To jsou možná teď, ale v té době sovětští sokoli vůbec nevěděli na jakém stroji bojují.
To je pravda, nicmene treba v NII VVS vedeli zcela urcite, jakou vyrobni serii testuji..

Citace
Například La-5FN z roku 1943 létala o hodně pomaleji než La-5FN z roku 1944. Hádejte jaká verze lítá v Il-2?
Zkuste se kouknout na data namerena u La-5FN v CAGI a garantuju vam, ze se vam udela nevolno a budete blahorecit Olegovi. :-) Je proste fakt, ze ruske stroje jako jedine v tehle hre nelitaji uplne podle nejlepsich dostupnych (tovarnich) dat, na rozdil prave od letadel nemeckych. (BTW slo by zcela zatratit Bf 109 G-2, ktere chybi cca 250kg vahy (je lehci nez Bf 109 F-2!) a ma motor z pozdni G6..)

Citace
..názorů o Safonovovi (Sovětské „Eso“). Je pikantní, že 60 let po válce, když už se většina neruských historiků shodla na tom, že to byl průměrný pilot a nadprůměrný lhář..
heh za co teda dostal Distinguished Flying Cross? pokud vim, z jeho cca 20-25 udavanych sestrelu je minimalne 8 dolozeno z jinych pramenu, coz je dost na to, aby byl nazyvan esem, nemluve o tom, na cem lital..
"A.S. At the present time doubts are being raised about Safonov’s personal score. Did he in fact personally shoot down 22 German aircraft?
N.G. He did, and perhaps even more. Safonov was an exceptional marksman and in a single engagement might shoot down two or even three German aircraft. But Safonov had a rule—“do not register more than one kill per battle for yourself.” He passed along all the others to his wingmen. I remember well one engagement when he shot down three German aircraft and then ordered that one be scored to him, one to Semenenko (Petr Semenenko flew as wingman to Safonov), and the third to someone else. Petya stood up and said, “Comrade commander, I didn’t even fire. I did not break the muzzle cover.” (After the machine guns on the Hurricane were reloaded, the wing muzzle openings were covered with percale to keep the dust and dirt out. AS) And Safonov said to him, “You did not fire, but I did fire, and you supported my firing!” And Safonov played out this little charade on many occasions."

Citace
To mi pripada jako celkem odvazny tvrzeni. Treba nejrozsirenejsi nemecka stihacka Bf 109 je v soucasne verzi uber easy co se tyka pilotaze. Jaky, kobry, I-16, P40, ty vsechny me osobne pripadaji zaludnejsi nez Bf 109.

Citace
při klasickým ruským dogfightu (letiště 10km od sebe, výška boje do 2k) na ruský letadla nikdo nemá
to je dost obecna formulace.. P39D2, kterych bylo vyrobeno cca 150 kusu a ktere v Rusku litaly tak z hlavy odhaduju od jara 43, je jen blbost tvurce serveru, nic vic. migy jsou celkem fajn, kdyby teda byla k dispozici kanonova verze.. jinak je je rok 41 pro VVS jedno velke zoufalstvi.. staci vzit F4 a ukroutit vsechno s vyjimkou I-16 a I-153, ktery jsou ale tak pomaly, ze nedelaji problem..

Citace
Většinou je to zařízeno tak, že ruský éra neztrácejí energii (podobně třeba Spitfiry). To je ideální místo, kde se dá přidat nebo ubrat podle chuti autorů. Každá lama umí změřit maximální rychlost nebo stoupavost, ale tyto nedefinovatelné veličiny se prostě změřit nedají.
S tim uplne nesouhlasim. Takove testy se delaly a daji se delat i ve hre. Jednoduchy priklad je doba zatacky, ktera vypovida hodne o tom, kolik se ztraci energie pri manevrovani. A je opet fakt, ze hodne ruskych letadel z druhe poloviny valky melo tenhle parametr lepsi nez jejich nemecti souperi.

Citace
Klasickým příkladem je přímé srovnání FW190A a La-5F a FN. Neexistuje žádný racionální důvod, proč by tyto dva typy měli mít natolik odlišné vlastnosti. Mají hvězdicové motory o podobném výkonu, podobnou hmotnost a plošné zatížení křídel.
Tohle proste neni pravda. Vzletova hmotnost se lisi podle verze priblizne o 700-900kg. Je to jako nalozit do letadla 20 pytlu s cementem a cekat, ze bude litat porad stejne.

Citace
Včera jsem si dal 4 Dory na úroveň Ace a sám jsem si dal La-7. Normálně jsem je ukroutil, dohnal a sundal. A zkuste si to obráceně. Garantuji Vám, že v prvním letu chcípnete všichni. Ty Laviny na vás skočej jako šílený a okamžitě to rvou za vás. A chce to docela dost umu, aby se vám povedlo zvítězit. Proč to tak je? Protoč! Protože ta hra je udělaná pro Rusáky.
Nemuze to bejt tak proste proto, ze AI maji svoje omezeni a ze lavocka je na tohle mnohem lepsi letadlo? Kdyby se mi ty dory podarilo sundat s I-16 (coz si dovedu predstavit ze nemusi byt vyloucene), znamenalo by to neco?

Citace
Šlo o to, že ruská éra vydržela příliš vysoké rychlosti v letu střemhlav a německá naopak docela málo. V té době jsme lítali pouze BnZ.A logicky bylo důležité aby ty naše Fokáče mohli lítat rychle v divu. Navíc to v Ilovi bylo opravdu špatně. Projížděli jsme tabulky a manuály k jednotlivým érům, měřili jsme rychlosti rozpadu a bezpečného vybrání v Il-2 a vypracovali jsme tabulku rychlostí. Možná i díky Kočkově vytrvalosti se stal zázrak a v dalším patchi to opravili !!! Jak dlouho to vydrželo? Myslím, že něco přes rok. Postupně přidávají rychlost u Lavoček a Jaků. Takže v aktuální patchi není La-7 v dajvu možné ujet, pokud to teda není dajv ze 7k.
V aktualni verzi La-7 snese 750. To je o 100 vic nez je povoleno v manualu. FW 190 A snese 860, coz je o 110 vic nez v manualu.

Citace
Tohle je IMHO stejne jako chtit, aby letadla se stejnym vykonem motoru mely stejnou maximalku.

Citace
To uz mame, pres vsechny divoke historky co koluji po forech.
lazy co se tyka G-2 tak nevim jak si prisel na to ze ma motor z G-6 "late", muzu se te zeptat jakej rozdil mezi motorem z roku Db 605A z kvetna 42 a z roku 44/45? rad bych to vedel, za dalsi rozdil mezi Bf109F-2/F4(vzletovka je 3015kg motor 1350koni)  a G-2 neni ani 100kg motor 605A ma 1475koni, G-6 ma vzetovou hmotnost 3195kg opet rozdil cca 100kg nicmene neni to hmotnost ktera by se njak vyzname projevila naprikald na maximalni rychlosti letadla. stoupavost byla u G-2 na 1.3ata okolo 21m/s a G-6 na 1.3ata 18m/s

La5Fn a La7 jsou prakticky totzna letadla se stejnym vykonem motoru (maj ho stejny pokud vim ne?) jediyn rozdil je v aerodinmice kterou ma La7 podstatne lepsi nicmene nema smysl se ohanet temi nejlepsi mi tovarnimi daty u rusu napriklad jedna z testovanych La7 udelal u zeme myslim okolo 630-640km/h nabizi se otazka proc La7 co mame zde lita "jen" okolo 600-610km/h iodpoved ej nasledujici 1) La7 sice byla ze stadatrtni vyroby jenze byla vytmelena (narust cca 10-15km/h) a za dalsi mela odpojen "omezovac" vykonu ten motor pak daval myslim neco prez 2000koni (akorat ho potom mohli hodit za psem)

co se drzeni E tyka tak naprikald Spitfire zustaval v divu i naslednem vytazni do svicky za Fw190A, a nebylo to proto ze by mel slaby motor nebo  male plosne zatizeni ale jednoduse proto ze spitfire mel podstatne vetsi indikovany odpor nez 190A nebo i Bf109G-6

jen co se tyka divu u Fw tak panove z RAE dosahli s Fw190A ve vyscce 4900m rychlosti 933km/h (TAS) Fw190 byly standartne testovany na 0.75M
Zaznamenáno
MK_Jp
Administrator
Super Hero Lama

« Odpověď #13 kdy: Srpen 11, 2006, 02:39:42 »

Citace
Jasně blackouty jsou opravený, ale asi něco dělám špatně. Vysvětli mi když letí letadlo A a za ním letí stejnou rychlostí (+-10km/h) letadlo B. Letadlo B se ani nepřibližuje ani nevzdaluje. Letadlo A začne zatáčet. Letadlo B točí za ním zatáčku o stejném poloměru (nikoliv Lead Turn, aby ho držel v zaměřovači). Pilot letadla B se dostává do blackoutu a drží zatáčku na hranici blacku, těsně před totální tmou. Pilot letadla A točí stále sevřenější zatáčku za zvyšuje úhel vůči letadlu B (ale nevzdaluje se ani nepřibližuje) a v blackoutu není. Jsem jenom prostý pasáček krav a tuto situaci nechápu.
mozne vysvetleni je napriklad - letadlo A proste ubralo plyn.
ve dvou ruznych verzich jsem si dal tu praci, a na vytvorene trati blackout testoval.. pri stejnem provedeni manevru (coz u ruznych letadel vyzaduje samozrejme ruznou praci s knyplem) jsem nenasel zadny rozdil v tom, jak se objevoval blackout. ale mozna neco delam spatne ja, nevylucuju,.

Citace
Rád bych zde zdůraznil, že už delší dobu preferuji spojenecký éra.
vzhledem k "zadani" tvyho litani to vidim jako logickou volbu. pri rezbach do 2km jak pises je opravdu asi ten spitIX25lb idealni..

Citace
lazy co se tyka G-2 tak nevim jak si prisel na to ze ma motor z G-6 "late", muzu se te zeptat jakej rozdil mezi motorem z roku Db 605A z kvetna 42 a z roku 44/45? rad bych to vedel, za dalsi rozdil mezi Bf109F-2/F4(vzletovka je 3015kg motor 1350koni)  a G-2 neni ani 100kg motor 605A ma 1475koni, G-6 ma vzetovou hmotnost 3195kg opet rozdil cca 100kg nicmene neni to hmotnost ktera by se njak vyzname projevila naprikald na maximalni rychlosti letadla. stoupavost byla u G-2 na 1.3ata okolo 21m/s a G-6 na 1.3ata 18m/s
verze 4.05m:
letadlo, vzletova hmotnost (default+100%), max. vykon motoru
Bf 109 F2, 2852, -
Bf 109 F4, 2920, -
Bf 109 G2, 2839, 1550
Bf 109 G6, 3172, 1550
Bf 109 G6 late, 3172, 1550
pricemz 1550 PS bylo pro 1.42ata, kteryzto tlak byl na DB605A zakazan a zablokovan, dokdy viz - http://forum.virtualfighters.net/viewtopic.php?t=1851

Citace
La5Fn a La7 jsou prakticky totzna letadla se stejnym vykonem motoru (maj ho stejny pokud vim ne?) jediyn rozdil je v aerodinmice kterou ma La7 podstatne lepsi nicmene nema smysl se ohanet temi nejlepsi mi tovarnimi daty u rusu napriklad jedna z testovanych La7 udelal u zeme myslim okolo 630-640km/h nabizi se otazka proc La7 co mame zde lita "jen" okolo 600-610km/h iodpoved ej nasledujici 1) La7 sice byla ze stadatrtni vyroby jenze byla vytmelena (narust cca 10-15km/h) a za dalsi mela odpojen "omezovac" vykonu ten motor pak daval myslim neco prez 2000koni (akorat ho potom mohli hodit za psem)
motor byl u La-7 skutecne stejny, krome upravy aerodynamiky (coz bezpochyby ma znacny vliv na maximalni rychlost) doslo jeste k mensimu snizeni hmotnosti.
u nemeckych testu je bezne lesteni povrchu a tmeleni primo zmineno v grafech..
pres 2000koni IMHO leda La-7 s Ash-71. imho letadla testovana v CAGI nelze povazovat za seriove stroje.
nicmene nic to nemeni na faktu - nejlepsi data proste nejsou pouzita pro modelovani letadel VVS (dalsi priklad - Jak-9U by bez priskrceneho motoru tech 600 u zeme udelal), na rozdil od letadel ostatnich zemi, kde jsou pouzivana nejlepsi data z existujicich testu, ktere k seriovym letadlum maji dost daleko.

Citace
jen co se tyka divu u Fw tak panove z RAE dosahli s Fw190A ve vyscce 4900m rychlosti 933km/h (TAS) Fw190 byly standartne testovany na 0.75M
no o tomhle psal Turbo. to bychom potom museli omezovat pikovani podle toho, co kde kdo s danym modelem provadel. takovy Spitfire V by pak strcil do kapsy cokoliv..
Zaznamenáno
MK_Jp
Administrator
Super Hero Lama

« Odpověď #14 kdy: Srpen 11, 2006, 02:40:08 »

Citace: 1stCL_BlueL
tech 1550 se mi silne nezda DB605A umela na 1.42 jen 1475 koni, neuperuj zakaznim 1.42 bo se to netykalo ani prvnich ani poslednich G-1/2/6 ty na 1.42 letaly proste tech 1550 je blbost (projel jsme !7! monografii o 109G a nikde o 1550 ani zminka, za dalsi rychlosti ktere jso uv ilu ODPOVIDAJI 1475konim,u G-2 je to vysvetlitelne zatazitelnou ostruhou (to pak letala okolo 660 666 cize v enjhorsim pripade mam rozdil 10km
mno a zajimalo by me odkud mas udaje primo ze hry.
za dalsi rozdil ve vletovych hmotnsotitehc rezi F-1 az F-4 byl vseho vsudy cca 30 kg

u nemeckych testu je bezne lesteni povrchu a tmeleni - bezna uprava i na polnich strojich muzu oskenovat fota....

par drobnych info 1.42 Byl zakazan az v RIJNU 42 tzn stroje vyrobene pred timto datem toto omezeni nemely a ani se se nezavadelo

za dalsi pokdu beres info z hardballu tak je tam vic blabolu nez bych cekal (priklady na pockani dodam)

to bychom potom museli omezovat pikovani podle toho, co kde kdo s danym modelem provadel. takovy Spitfire V by pak strcil do kapsy cokoliv..
tomudle nerozumim muzes to vysvetlil lip???
Zaznamenáno
MK_Jp
Administrator
Super Hero Lama

« Odpověď #15 kdy: Srpen 11, 2006, 02:40:29 »

Citace: _roOk_
Citace
záludný sou pouze pokud za to zbytečně moc taháš, Bf přetočíš i při menším přitažení, ne? problém tedy maj jen nerváci biggrin

Citace
.. staci vzit F4 a ukroutit vsechno s vyjimkou I-16 a I-153, ktery jsou ale tak pomaly, ze nedelaji problem..
od tý doby, co má yak silný krouťák se rozšiřuje fáma,že ho F4 utočí. Neutočí. Jenže většina lidí to prostě urve...
viz předchozí poznámka. Jinak souhlas, Bf je hodný letadlo, nevidim důvod, proč by aspoń do G6 nemělo takový být.

Citace
má to háčky:
a) promítá se to i do vertikálních manévrů...což je blbost. Zvlášť když rozdíli v akceleraci jsou v týdle hře směšně malý je to celkem problém. Myslíš že může FW manévrovat se spitem na vertikále? Nemůže, takže něco je divně.
b) samotná doba zatáčky ti o dynamických vlastnostech letadla neřkne všechno: je to horizontální manévr (má tedy specifický vektory sil) + nezohledňuje schopnosti motoru nabrat opět rychlost (protože to ani není předmětem měření).

Citace
Citace
Jsou to podobný letadla. Začni počítat se mnou:
když vezmu nafutrovaou La5FN, bude mít 3300 Kg těžký éro. Když vezmu do FW 1/4 paliva, bude mít 3350 kg.
Abych nežral, vezmi si do Lavočky ještě bomby. Ještě před (!) srovnáním váhy má La5FN větší plošný zatížení. Pořád to bude lítat líp. Na plný přitažení. A jedno jestli s klapkama nebo bez. Je to podle tebe stále ještě v pořádku?

Poněkud optimistické vlastnosti La5FN jsou pochopitelný, pač bez ní by měli výrazně germáni navrch na Východě i ve 43... (s Migama většina lidí neumí) Mě jen nejde na rozum, proč to lidi nejsou schopný uznat, přestože je to snad EVIDENTNí že lítá, ehmm, divně....
Zaznamenáno
MK_Jp
Administrator
Super Hero Lama

« Odpověď #16 kdy: Srpen 11, 2006, 02:40:51 »

Citace: TeeDee
A proč se tu nikdo nepozastavuje třeba na vícemotorákama? Zkuste si udělat utaženou zatáčku s TB3... přijde vám todle normální? zatáčku to dělá jak išák a nezaznamenal jsem žádnou ztrátu výšky běhěm tohoto manévru.
Pro ověření jsem se šokovaně podíval do IL2 compare, při váze skoro 18 tun udělat zatáčku za  15,79s tak to je vážně masakr biggrin
....že mě to překvapuje, když je to ruský éro Tongue

Išák točí nádherně, ale musí to být při určité rychlosti, ve větší ho pak třeba i ta F4 utočí,ale to je snad v pořádku, ne? A že jsou reds zvyklý lítal ve všem s kniplem v břiše... tak si to v těch 109 zkuste, mnoho reds jsem již slyšel na ts plakat, co to je ta 109 za hnus fialovej
Zaznamenáno
MK_Jp
Administrator
Super Hero Lama

« Odpověď #17 kdy: Srpen 11, 2006, 02:41:21 »

Citace: 310_Ikar
Ja si rad zalitam temer s vetsinou letadel, pravda, neoucekavam ze s FW budu na obloze tancit tanec sv. Vita a ze zerem budu letadla projizdet na rychlosti...Moc nerozumim tomu jak srovnavate skutecnost s hrou("simem") Tezko mne nekdo presvedci ze by piloti ve wwII manevrovali s letouny jako my tady v ILovi. A jeste u toho na pokraji odchodu do nirvany strileli biggrin. Nechci nikoho podcenit, ale kdo jste se poradne povozil v nejakem alespon sportovnim eru?? A jak jste se pri tom citili. potom mi prijdou diskuze o srovnavani "toceni" letounu v ILovi se skutecnosti marne...Tot muj nazor...Bud to budu brat jako ILa (hru) a proste prizpusobim styl boje vlastnostem era v ILovi, anebo budu touzit po skutecnych vlastnostech, natahnu ero do manevru a zamerne nebudu utahovat tolik abych to pretizeni "jako" snesl, budu si tim simulovat tu "skutecnost", pak prileti prvni bambula, kterej to ridi sipka a posle me do kytek...biggrin.

Ja se moc nezabyvam lustenim vsech moznych parametru a srovnavanim jestli to je v ILovi spravne. Mozna i proto nejsem frustrovanej z toho ze tohle lita takhle a tohle jinak...Wink Vcera jsem si sel zalitat na ty rusky rervery jak doporucoval Turbo...rikal jsem si co to nebude za narez..lital jsem zamerne na strane kde bylo min pilotu, lital jsem za modre i cervene lital jsem v cem jsem jen mohl a nespatril jsem jedinej problem  kterej by mi branil v tom abych si do tech citujicich rusaku zastrilet..biggrin. Nekdo tady zminoval ze ma ve spitu munice na 5 sestrelu a v bf na 1-2...No je to asi nahoda , ale zrovna vcera jsem si v G10 "dal" 4xLa7+1xspitIX+1xI185 ktera se zjebala na pristani pote co jsem ji !ukloval" kulometama......

Je to asi o tom co kdo od ILa ceka, pro nekoho je to zabava, nekdo se bavi tim ze lita jak chce, nekdo tim ze si hraje na sq., nekdo si hraje na neco jineho, nekdo zblbne a IL se stane jeho jedinou konstantou v jeho zivote, nekoho treba IL vubec nebavi a jenom leze na fora a dela vlny biggrin...

Jak jsem jiz napsal ja si s chuti zaletam v cemkoliv a nemam s tim problem...vyvazenost je mozna jedine ve 1vs1 na stejnych erech, nebo na stridacku...jinde ji hledat nelze a ani by to nebylo v poradku...

Ikar

PS: kdyz te nekdo  sunda a ty zhebnes, muzes zacit picovat na vsechny strany jak je IL blbej ,jak je planeset nevyvazenej, jak tohle nelita jak ma, jak tohle nebo tamhleto....nebo si muzes pritnat ze jsi vul kterej nekde neco posral Wink, pak mas dve moznosti, bud mas jeste naladu a skocis do toho znova a zkusis mu nakopnout prdel ty, nebo uz nemas naladu a s cistou hlavou ILa vypnes Smiley...

PPS: ta TB3ka je nahodou skvela biggrin tolik srandy co vni clovek zazije biggrin treba je v ni skvele namodelovana tuzka (koh-i-noor tusim) co je na stole v "kuchyni", jak se krasne vali ze strany na stranu biggrin:D, pruser je ze to Oleg zase ojebal a ona pri lopasu z toho stolu nespadne biggrin
Zaznamenáno
MK_Jp
Administrator
Super Hero Lama

« Odpověď #18 kdy: Srpen 11, 2006, 02:41:39 »

Citace: WT_Pedropan
...treba je v ni skvele namodelovana tuzka (koh-i-noor tusim) co je na stole v "kuchyni", jak se krasne vali ze strany na stranu biggrin:D, pruser je ze to Oleg zase ojebal a ona pri lopasu z toho stolu nespadne biggrin
A proč by měla? Když zatočíš kýblem s vodou, taky se ti nevyleje... biggrin

No, a kdyby náchodou chyběly géčka, tak rusáci přece měli magnetický tužky... Tongue
Zaznamenáno
MK_Jp
Administrator
Super Hero Lama

« Odpověď #19 kdy: Srpen 11, 2006, 02:42:03 »

Citace: WT_Pedropan
A proč by měla? Když zatočíš kýblem s vodou, taky se ti nevyleje... biggrin

No, a kdyby náchodou chyběly géčka, tak rusáci přece měli magnetický tužky... Tongue
pri negativnim lopasu??? ze by nemela spadnout Tongue
Zaznamenáno
MK_Jp
Administrator
Super Hero Lama

« Odpověď #20 kdy: Srpen 11, 2006, 02:42:20 »

Citace: TeeDee
Tak pokud to berete jako hru, v čemž souhlasím, tak je fajn, když jedna strana má dejme tomu rychlejší letadla a ta druhá zas má takové, které líp točí. Horší je, když jedna strana má letadlo, které tu druhou stranu překonává naprosto ve všem. Uvedu takový jeden příklad jedné mapy u nás na servru: Murmansk: 109F4, 190A4 omezené tuším na 10 kusů. za reds: jsou tam P40e?, nějaký laggy, yaky, il2, a hlavně naskillovaná P39D2, která ani není omezená a překonává 109 a 190 prakticky ve všem. 190 si proste neškrtne, v rychlosti 190 je rovnocená jen do 1500, pak ztrácí až 50km/h a srovná se to až zase nad 5000m. Samo že D2 líp stoupá, líp točí (ona vlastně točí dost srovnatelně s F4, která ale zase ztrácí 20km/h v rychlosti).
Takže otázka na závěr s čím tam za LW lítat, když všichni nalezou do D2 nebo 25lbs spitů nebo la7?
Zaznamenáno
MK_Jp
Administrator
Super Hero Lama

« Odpověď #21 kdy: Srpen 11, 2006, 02:42:51 »

No tak tu máme diskusi, kterou jsem v této rubrice zase tak moc nechtěl mít, ale řekl jsem i o to sám. Fakt je ten, že mi nějak došli vtipné historky z prostředí Ila, a cítil jsem potřebu něco napsat, tak jsem se uchýlil k takovému tématu. Alespoň se něco děje. Mojí snahou je jednak upozornit na věci, které nejsou tak úplně pochopitelné a zejména tě služebně mladším pilotům také rozkrýt jemné nuance, které v té naší oblíbené gamese jsou a třeba jim i pomoci s těmi méně obvyklými praktikami se kterými se můžou v Il-2 setkat. Také doufám, že tato diskuse přitáhne do tohoto vlákna pažouty, kteří sem normálně nechodí a k těmto tématům mají co říct.

V řadě předchozích příspěvků si občas trošku protiřečím. Na jednu stranu všechny vyzývám, aby to nebrali vážně a dělám si z toho prdel a na tu druhou píšu vážně o věcech co mi nepřipadají v pořádku a realistické. Jak to tedy je? Na virtuálním nebi se proháním už pátým rokem. Il-2 Sturmovik vyšel na podzim roku 2001 a já jsem sám začal lítat online na jaře 2002. Od té doby jsem prošel asi opravdu vším co se dá v této hře zrealizovat. Bral jsem to vážně a byla to mě důležitá část života, ale také jsem pochopil, že to není a nesmí být smysl života. Teď už je to pro mě zábava, kterou provozuji pokud na ní má čas a chuť. A vypadá to, že ani do budoucna to nebude jinak. Je mi jedno, jak ta letadla lítají. Ale zase se zajímám o historii tak, že vím, že to není realistické. Není a nebude. Důvody proč to tak není jsem popsal v dřívějších příspěvcích. Mojí snahou není něco měnit. Už proto, že na to nemám čas a ani energii. Navíc to není moje práce. Zkoumat, měřit a měnit mají ti, co za to dostávají zaplaceno. Můžu o tom psát vážně i z prdele, podle nálady. Někoho moje příspěvky serou, někoho baví a někomu jsou u konečníku. Tak to je a tak to bude.

Důležité je uvědomit si, že jak se lidově říká na každém šprochu, pravdu je trochu. Věřte mi, že i když tady napíšu sebevětší píčovinu, tak se vždycky zakládá na reálné zkušenosti. Uvedu na příkladu z Turbova desatera : 1) Nemusíte mít výhodu výšky a rychlosti, aby jste dosáhli sestřelu, zespoda a na klapkách se dá taky sundat éro. Pokud se to protřelému tictacovi (nebo taktikovi?) zdá jako debilita, tak ať si to myslí. Netvrdím a ani jsem nikdy netvrdil, že to je nejefektivnější způsob boje. Ale osobně jsem tímto způsobem dosáhl určitě několika desítek sestřelů. Takže výše uvedený výrok je 100% pravdivý. Snažím se čtenáře pobavit, ale nikoliv mystifikovat. Naopak si myslím, že mystifikace pochází od úplně jiné skupiny pilotů a paradoxně od těch, kteří mají největší zkušenosti. Setkal jsem se již mnohokrát s pilotem, který ze strachu, aby neztratil své postavení raději těm ostatním, méně zkušeným, neříkal jak které manévry provádí. A nakonec to dopadlo tak, že jej překonali piloti, kteří začínali později prostě proto, že se v diskusích dozvěděli informace, který dotyčný pažout neměl, protože když nikomu nic neřeknete, tak se taky nic nedozvíte. To je myslím si pro nováčky nejlepší rada. Mluvte si ostatními pažouty, ptejte se na to co Vás zajímá a čemu nerozumíte.

Pamatujete si zlaté pravidlo. Nikdy nejste tak dobří, aby nebyl někdo lepší! Zeptat se není ostuda. I já se ptám a to bych ve svém věku mohl mít pocit, že jsme sežral všechnu moudrost světa. Je fakt, že někdo musí být nejlepší. Prostě jeden pilot ukáže všem. Ale buďme realisti a nehledejme ho v našich řadách. Nevím kdo je nejlepší na světě a možná se to ani nedá tak jednoduše říct, protože těch schopností a dovedností je opravdu velké množství. Mám pár osobních tipů, ale rozhodně vím, že musím hledat daleko na východ Smiley tam mají úplně odlišné podmínky pro provozování té naší hry. Počínaje systémem turnajů, přes obrovskou členskou základnu až po podporu samotných tvůrců hry. Takže své kolegy můžete klidně nakopat do koulí, protože oni to opravdu nejsou Smiley

Takže lamy, tím dneska končím, nehádejte se tady, já jednu na dovolenou.

Chcípněte
Tur domácí
Zaznamenáno
MK_Jp
Administrator
Super Hero Lama

« Odpověď #22 kdy: Srpen 11, 2006, 02:43:20 »

Citace: WT_Peci
ty v F-4ce neutočíš na Murmansku kobru? to je divný... Wink mě tam v kobře každý dostane, zachraňuju si kůži v hurrim...  :rolleyes: no jo, no jo, vždyť já vím, že tu mapu předělávám už půl roku a kde nic tu nic... :lol:
Zaznamenáno
MK_Jp
Administrator
Super Hero Lama

« Odpověď #23 kdy: Srpen 11, 2006, 02:43:41 »

Citace: _roOk_
...Moc nerozumim tomu jak srovnavate skutecnost s hrou("simem")...potom mi prijdou diskuze o srovnavani "toceni" letounu v ILovi se skutecnosti marne...
většina lidi na to po čase kašle. většina lidí řeší spíš chování letadel v relativních vztazích. nevim jak má lítat letadlo X a Y. ale když vim, že X má nějaký parametry a Y má nějaký parametry, a taky vim že má X v divu Y uletět a neděje se tak, potom není nc divnýho na tom říct: mohlo by to být jinak. Tvůj nihilistický postoj vlastně připouští, aby FW na plochý sežral spita. Proč by to tak nemohlo v této HŘE být? Neříkám, že bys to nepřivítal, ale myslim, že většina lidí by z toho radost neměla. Jo, je to jen blbá hra se všemi nedokonalostmi (a že jich je !!!), přesto většina lidí očekává alespoň elementární shodu s reálným světem (nebo ne?). Pokud by to tak nebylo, nikdo by to nehrál (nebo jo?).  Takže veškerý konflikty jsou o tom, kudy ta hranice MÁ vést případně kudy vést MŮŽE. To druhé je o enginu hry, který má své limity. To první je dané vůlí a záměrem programátorů, který je ovlivnitelný i míněním hráčů. Tady se bijou dva principy:

-a) prodejnost a cílová skupina:
lamy vs. HC hráči, obojí s rozdílnými nároky. Jedni tu hru fakticky financují a druzí ji pořád drží při životě - aby se mohla zase prodat dalším lamám. Do toho platí, že hlavní cílovou skupinou jsou offline hráči, hlavně ruští kluci... Versus komunita online pilotů, která je rozdělená cca půl na půl - a vracíme se na začátek: to jsou HC piloti, kteří hru udržijí naživu a chtějí trochu něco jinýho. A aby toho nebylo málo, HC piloti sobecky hájí svoje zájmy podle příslušnosti k barvě, jedni chtěj mít z FW Zero, druzí chtěj na išaku vyhrát celou válku biggrin
Uspokojit všechny tyto protichůdný tlaky je běh minovým polem, podle toho ta hra vypadá.

b)je to simulátor
a na tom si výrobce extra zakládá. Jenže sám není ochotný simulovat vše, co by korektně mohl (to, co píšeš o šíleném manévrování je přesně ono: přitom by to šlo upravit snížením citlivosti inputu + simulováním únavy v závislosti na "g")
Na jednu stranu si na sebe ušil bič reality, na stranu druhou s ní účelově manipuluje aby uspokojil nároky z předchozího odstavce.      

Abych to uzavřel. Je to marný srovnávat Ila s realitou a o něco usilovat v tom smyslu, že:
-nikdo z nás to nemůže reálně posoudit
-nejde všechno nasimulovat
-je tady zájem na prodejnosti, který realitu simuluje jen do té míry, aby uspokojilo konfliktní nároky různých skupin konzumentů

Není to marný, protože:
-přece jenom o té realitě neco víme
-výrobce deklaruje, že je to simultor, lidi si to jako simulátor kupují takže by to s realitou korespondovat mělo
-a konečně: ke změnám dochází. Leccos se za ty roky změnilo a když to vezmeš kolem a kolem, ta hra se dost zlepšila oproti verzi 1.00. Nezlepšila se tak jak by mohla, takže vynaložené úsilí komunity neodpovídá výsledku, ale přesto to nějaký smysl mělo. A ty změny začínají právě u toho že lidi řeknou: něco je na píču, soudruzi.

Citace
Ja se moc nezabyvam lustenim vsech moznych parametru a srovnavanim jestli to je v ILovi spravne. Mozna i proto nejsem frustrovanej z toho ze tohle lita takhle a tohle jinak...Wink
proč bys to dělal, spitfajristo biggrin

Citace
Vcera jsem si sel zalitat na ty rusky rervery jak doporucoval Turbo...rikal jsem si co to nebude za narez..lital jsem zamerne na strane kde bylo min pilotu, lital jsem za modre i cervene lital jsem v cem jsem jen mohl a nespatril jsem jedinej problem  kterej by mi branil v tom abych si do tech citujicich rusaku zastrilet..biggrin. Nekdo tady zminoval ze ma ve spitu munice na 5 sestrelu a v bf na 1-2...No je to asi nahoda , ale zrovna vcera jsem si v G10 "dal" 4xLa7+1xspitIX+1xI185 ktera se zjebala na pristani pote co jsem ji !ukloval" kulometama......
já sem čekal, že se tady velmi brzo objeví příspěvek tohoto typu: vlezl jsem si do Bf a je to pohoda, koukejte kolik sem měl sestřelů biggrin To už je takovej folklor mezi pilotama, bez toho už žádná diskuse o tom, co je lepší éro, nemůže být. biggrin A co se týče těch rusáků: kolikrát že si to byl na tom serveru? biggrin

Citace
Jak jsem jiz napsal ja si s chuti zaletam v cemkoliv a nemam s tim problem...vyvazenost je mozna jedine ve 1vs1 na stejnych erech, nebo na stridacku...jinde ji hledat nelze a ani by to nebylo v poradku...
jinde ji hledat lze. turbo mluvil i o takových "drobných vychytávkách". dám příklad. třeba ustřelený zaměřovač. V Bf a FW ti ho odkrouhnou dokonale. V lavočce máš střed zaměřovače kupodivu přesně tam, kde se vyštípla střepina, v jedný kobře např střed nezmizí a stále je vidět. U spitu se ustřelení snad ani nedočkáš. To je jen stručný přehled, neznám všechny ustřelený zaměřovače Smiley Jsou letadla který po rozkouření za chvíli bouchnou . Jsou letadla který rozčazený lítaj zvesela dál. Ty rozumnější sice zadřou, ale stejně ještě stačí po cestě domů přeletět mapu a pro jistotu ještě něco sundat Smiley Taky to není nutný a težko se to dá opřít o nějaký objektiní parametry.
Zaznamenáno
MK_Jp
Administrator
Super Hero Lama

« Odpověď #24 kdy: Srpen 11, 2006, 02:44:01 »

Citace: MK_Opitz
ty jo... a ja jsem si dodneska myslel ze cadici kobra nebo lavocka neni poskozena ale je v takzvanem CEM - combat emergency mode -, ktery vytvari kolem letadla neprustrelne elektromagneticke pole, a na dobu cca 2 hodin zapina vykon motoru na naproste maximum...

ty joooo... tak vona ma bejt jako poskozena???
Zaznamenáno

Stran: [1] 2 3 ... 7   Nahoru
  Tisk  

Skočit na:  

Poháněno MySQL | Poháněno PHP | Validní XHTML 1.0! | Validní CSS!