Mno teda ještě k X serii.
Nejdív dnešní reklama, a jako opravdu čerstvá páč vyšel novej patch a X Superbox
http://www.youtube.com/watch?v=BKowVQbdYjUTuhle hru prostě mám rád. Prvně jsem k ním přišel když k Levelu bylo cd s X:BTF a X:Tension.
X:BTF je dosti jednoduchý a na pochopení vesmíru X asi nejlepší. X:Tension výrazně, ale opravdu výrazně přitvrdil, co do možností, grafiky, víc sectorů atd. X2 bylo skoro to samé jako X:Tension v lepí grafice, jiným příběhem a zase o něco víc sektorů. X3 Reunion, byla velká změna, odstranili nepochopitelně kokpity a přidali možnost lítat na myši. Jenže komunita kokpity bleskově vrátila a vytvořila takovou spoustu scriptů a módů že to nebylo ani možný všecko zkusit. S čím sem to hrál si už nepamatuju. No a teď je tedy X3 Terran conflict.
Jako vanilka X hry jsou po dohrání příběhu takové nudné, to asi jo, jenže......... scripty!
To je prostě paráda, přidávají do hry věci které jsou úplně zásadní, vůbec si nedovedu představit že bych to bez nich hrál. Mám tam tohle:
ATF shipyard - přidává možnost koupit si lodě ATF, který jsou ve vanile nedostupný.
Salvage Command Suite - pár příkazů pro zabírání lodí a sectorů.
Universal Best Buy/Sells Locator - název asi říká vše.
To jsou ty jednodušší. + samozřejmě ofiko bonus pack.
Teď ty zásadní:
MARS Fire Control
Turret Scripts are stupid.
They gleefully fire a 30 sec salvo on an M5 when the proverbial snow ball in hell would have a higher chance of hitting.
This was too depressing to watch so I set forth on my personal crusade to create the perfect turret script. (YMMV =)
One that only fires on those targets that it can hit.
MARS consists of 5 systems:
* Fire Control (Turrets)
* Goblins (your obedient minions)
* Automatic cargo collection
* Satellite deployment
* AL Plugin, that makes MARS available for AI capital enemy ships
Boj dostává úplně jinej rozměr, samo že ve velkých lodích, v malejch je MARS k ničemu

Droni můžou opravovat poškozený lodě.
CODEA Weapon System
(Carrier Orbit Defense of Enemy Attack)
přidává k letadlovkám řízení letového provozu, hlídkování, vyhledávání enemy atd., přidává piloty. Ti mají jména, hodnosti a plat

získávají zkušenosti a můžou pak lítat s lepšíma a většíma loděma. Stávají se i kapitány velkých lodí. Samo s větším platem Přidává i ostatní osádku, jako strojník, kormidelník, obsluhu turretů atd. Tihle vylepšují vlastnosti lodi na který jsou. Všichni se dají převádět mezi loděma, z letadlovky na fregatu nebo battleship a zpět. Dle potřeby. + další věci.
Combat mod 4
Mění vlastnosti lodí tak aby víc vydržely a mění vlastnost zbraní, efekty, zvuky. Zhruba, ono je toho víc.
Improved races
Zcela zásadní. Pakliže někomu připadal vesmir, jako že se tam nic moc neděje, tak s tímhle je to nebe a dudy.
Mění Xenonskou invazi s několika stupni obtížnosti. Xenoni obsazují sectory a ničí vše co najdou.
Totéž u Khaaků. A vlastně i u ostatních ras. Protože script přidává i válku mezi rasama. Argoni versus Paranidi. Splitové versus Boroni. Teladi jsou mimoušůn neutrál protože profitssss

, krom Terranů, páč ty jsou ve válce se všema mimo Argonů se kterejma jsou spojenci. Vyjímku tvoři ATF, jako pozemská vojenská organizace zaměřená na boj s Xenony, má úmluvu o neutralitě ve válce, kterou všichni vesele porušují. Tuhle jsem dobejval spolu s ATF jeden Xenon sector, už to skoro bylo, najednou přifrčely Spliti, dorazili poslední zbytky Xenonů. Chvilku se nic nedělo a najednou bitva jako kráva mezi Splitama a ATF. Jen jsem přihlížel páč jsem chtěl u Splitů nakupovat lodě. Obě strany utrpěli takový stráty, že když dorazila Xenonská záložní flotila, tak je lehce vydrtila a sector byl zase Xenonskej

Taky tendle scrip ovlivňuje vaši pověst u jednotlivých ras. Když dělam mise pro Argony tak mě Spliti a Paranidi nenáviděj páč jsou spojenci. A naopak. Takže si člověk musí sakra rozmyslet co zrovna chce. Script přidává útočné a obrané jednotky armády. Probíhá docela dost velkých bitev. Sectory měněj vlastníky. A to vše docela logicky, pěkně na hranicích mezi rasama. Vše je nastavitelné a vypnutelné a změnitelné dle libosti, i vztahy mezi rasama.
Bylo by toho ještě dost, ale už mě to neba

Tak jen ještě screeny toho co ve hře mělo bejt a nejni. Totiž kokpity. Jak to někdo může hrát bez nich to nechápu

Todlec je můstek mé M7 Tiger

A tohle Argonskej Cerberus