Tak jsem se dneska dočkal a přišel mi klíč na Beta Battlefield Heroes. Musím Vám říct, že jsem se docela těšil. Co potom následovalo, bylo velmi vzrušující. Battlefield Heroes měla být rychlá, HW nenáročná, komiksová střílečka pro každého. U při prvním Beta releasu jsem četl recenze o nevyváženosti. Moje zkušenost je taková, že celá koncepce hraní „přes webové rozhraní“ je chybná. V první řadě Vám hra vnutí instalaci sebe (no to jsem očekával), dále pak registraci a aktivaci jejich accountu s přiloženým beta klíčem, taky pochopitelné, nakonec ještě registraci na EA, což teda nechápu, ale když chci něco zadarmo, tak jim jistě musím dát svůj mejl aby mě mohli otravovat spamem. Následuje tvorba charakteru, kde je na výběr soldier, gunner a špion/snajpr. Z toho aby kráva poznala, že je soldier vlastně medik

Beru Gunnera

Spustil jsem si tutoriál, abych vyladit nastavení klávesnice. Na to, jak to mělo být jednoduché, mi to zabralo dost času. Hlavně chybí možnost změnit cokoliv přímo ze hry a tudíž když zjistíte v tutorialu, že nemáte namapovaný klávesy na ovládání auta, tak musíte vyskočit, přemapovat a znovu spustit tutoriál/misi. Načež zjistíte, že nemáte namapovaný klávesy na letadlo a tak pokračujete v nastavení, a zase všechno znovu. Nakonec se mi to víceméně podařilo a pokročil jsem k online hraní. Lze říct, že skillování je dost podstatné, takže ze začátku budete dost chcípat, ale zlepšuje se to poměrně rychle za cca hodinu jsem byl schopný vyhrát mapu.
Během boje získáváte zkušenosti, za které si můžete vybrat další vylepšení…lepší štít, míření, běh, atd… Teď se mi to nechce rozepisovat. Hlavně proto, že se na to nyní ani nemůžu podívat, neboť servery jsou mrtvé a evidentně to nestíhají. Celkem jsem tedy zatím odehrál asi 2h, dostal jsem se na lvl 6 a teď se 2h pokouším připojit na přetížený server. Bez webového rozhraní se totiž nikam nedostanete

. Hra má sice samostatnou instalaci (asi 320 MB), ale samostatně spustit nejde. Jako argument by tam musel být zadaný váš login a heslo, ale nejde zjistit jak. Takže přetížený server nezobrazuje ani stránky, natož možnost spuštění, když už se Vám podaří spustit hru, pravděpodobně to skončí tím, že nejde stáhnout soubor EULA. Tedy evidentně nejdůležitější soubor instalace. Pokud to projde přes toto úskalí, tak následuje možnost unable to login. Pokud i tuto věc překonáte, tak se zobrazí výběr vašeho panáčka a jedete dál… Nyní už můžete nastavovat a vylepšovat. Nenašel jsem žádnou možnost připojení na konkrétní server. Nějaký výpis tam je, ale žádné servery to nehledá, nebo nenachází. Nezbývá než kliknout na Play Now a doufat, že se neobjeví chyba unable to connect. To už teda byla silná káva i pro mě! Nakonec Vás to připojí na server dle jejich! výběru, kde musíte hrát. Nebo absolvovat znovu celý, asi hodinový, proces.
Já nevím, jestli autoři nepřepokládali, že by to mohlo chtít hrát tolik lidí. Už rok s náma hrajou slintavku a teď se diví, že to někdo chce hrát

trochu mi to připomíná příběh od Cimmermana: Postavil si hospodu u silnice na Písek, ale chodili mu tam lidi…
Osobně bych jim za to teď 500 Kč dal, kdyby to normálně chodilo. I když za Crysis jsem dal mnohem víc a sralo se to stejně. Tak já už nevím čím to je. Asi jsem moc náročný, ale chci aby SW fungoval.
Ohledně dalších poznatků o této gamesce pokračujte v tomto topicu.
LAMA_TurboG – Jo na to jsem zapomněl, každý váš charakter (a můžete mít 4, sic bez možnosti mazání!) má svůj název, pod kterým bojujete nezávisle na vašem loginu na BH, loginu na EA a nicku nastaveného pro hraní… v tom aby se s prase vyznalo, takže to G neznamená „G-bod“ ale Gunner.